Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Українці цього року отримають понад 1 млн польських віз – Ващиковський

Українська

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський прогнозує, що цього року Польща видасть понад 1 млн віз для громадян України. Про це він повідомив у статті для видання Rzeczpospolita.

Міністр підкреслив, що до Польщі наразі для навчання та роботи приїздить багато українців.

"Більше половини іноземних студентів у Польщі – це саме молоді українці. Їх кількість сягає 30 тисяч", – додав Ващиковський.

Він також додав, що "Польща протягом багатьох років є лідером з видачі шенгенських та національних віз для громадян України".

"В цьому році ми очікуємо, що українцям буде надано понад 1 млн віз", – наголосив глава МЗС Польщі.

Ващиковський також вкотре наголосив на тому, Польща виступає за якнайшвидше запровадження безвізового режиму ЄС з Україною.

"Ми вважаємо, що українці заслуговують на прийняття цього історичного рішення (надання безвізу), яке стане ще одним важливим кроком, що сприяє інтенсифікації контактів між людьми в Європі і просування спільних цінностей", – резюмував Ващиковський.

Нагадаємо, завтра, 14 вересня, президент України Петро Порошенко зустрінеться з міністром закордонних справ Польщі Вітольдом Ващиковським, де, зокрема, буде обговорюватися майбутній візит Порошенка до Польщі.

© 2014 - 2016, Європейська правда

Поділитися

Коментар