Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Парубій в Страсбурзі бореться з Росією

Українська
Можливе повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) підірве її авторитет.
Таку думку висловив голова Верховної Ради України Андрій Парубій, передає DW з посиланням на «Інтерфакс».
«Повернення Росії в цей зал буде історичною помилкою», - заявив він в Страсбурзі, виступаючи на Європейській конференції голів парламентів.
На думку українського політика, якщо повноваження російської делегації будуть визнані знову, це «буде мати два драматичних наслідки: мотивує агресора і підірве авторитет асамблеї». Парубій звинуватив Росію в дестабілізації Європи та наголосив, що вона не виконала жодну з резолюцій ПАРЄ за останні два роки.
Голова Ради також закликав не визнавати результати майбутніх виборів в нижню палату Держдуми РФ у зв'язку з тим, що вони проводяться і на території Криму.
«Я як депутат вважаю неприйнятним, що нинішня конференція глав парламентів проходить за участю держави-агресора», - зазначив Парубій.
У той же день доповідачка політичного комітету ПАРЄ по Україні Крістіна Зеленкова назвала передбачувану відмову України від участі в ПАРЄ не надто вдалим кроком, так як в цьому випадку українська делегація втратить можливість переконувати членів асамблеї в тому, що Україна є жертвою російської агресії.
Нагадаємо, як повідомляли «Коментарі», голова ПАРЄ Педро Аграмунт заявив, що Україна і Росія несуть спільну відповідальність за досягнення врегулювання конфлікту на Донбасі, і ПАРЄ повинна продовжувати працювати з представниками обох сторін.
Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна може припинити участь у роботі Парламентської асамблеї Ради Європи в разі, якщо ця організація визнає повноваження російської делегації, не звертаючи увагу на нелегітимність виборів до Держдуми на території окупованого Росією Криму. 
 
© «Коментарі», 2016

Поділитися

Коментар