Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Скасування безвізового режиму: Москва знову попереду?

Українська

"Після денонсації Росією угоди про зону вільної торгівлі з нашою державою (що в умовах військової агресії зобов'язана була зробити Україна), ми в Українській асоціації зовнішньої політики закликали вітчизняне керівництво терміново брати ініціативу в свої руки і діяти у таких очевидних речах на випередження. На жаль, голос експертів залишається непочутим." - про це на своїй сторінці у facebook написав Віце-президент УАЗП Купчишин Олександр Михайлович.

Далі він зазначає про таке: 

"Дозволю собі процитувати конкретний оціночний прогноз, викладений на моїй сторінці минулого тижня: "У разі традиційно аморфної позиції української сторони не Україна, а Росія стане ініціатором скасування безвізового режиму між нашими державами. Знову Москва позиціонуватиме себе в якості вихователя, а Києву вчергове дістанеться роль незаслужено ображеної жертви".

Як у воду дивився. З боку українських посадовців повна тиша, зате агресор вустами спікера верхньої палати парламенту В.Матвієнко сьогодні оголосив про перспективу скасування безвізового режиму, якщо Україна "не зрозуміє, що накоїла". Воістину з хворої голови на здорову. Але у даному випадку цікавить не чергова ілюстрація кремлівського маразму, а вкрай млява позиція української влади, яка після отримання одного ляпаса готова підставити щоку для отримання іншого."

Поділитися

Коментар