Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Українська збірна завершила участь в Паралімпіаді зі 117 медалями

Українська
Київ. 18 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Українська паралімпійська збірна завершила участь в Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро, завоювавши 117 медалей: 41 золоту, 37 срібних і 39 бронзових, що на 33 медалі більше, ніж на попередніх іграх в Лондоні.
"Сенсаційно високим результатом української збірної 2016 стало завоювання 117 медалей: 41 золотий, 37 срібних і 39 бронзових, що на 33 медалі більше, ніж на попередніх Паралімпійських іграх в Лондоні, в тому числі - на 9 золотих", - повідомляє прес-служба національного Паралімпійського комітету.
Станом на 17 вересня українська збірна утримувала 3-е місце в загальнокомандному заліку, після збірних Китаю і Великобританії.
В останній день змагань збірної українські спортсмени завоювали 2 медалі з легкої атлетики - бронза у Лейли Аджаметовой в бігу на 400 м і срібло у Оксани Ботурчук на легкоатлетичному манежі, 11 медалей з плавання - 3 золоті і по 4 бронзові та срібні.
У неділю, в рамках Паралімпіади, пройдуть змагання з усіх видів марафону, регбі на колясках і чоловічому волейболу сидячи, а ввечері - урочиста церемонія закриття Ігор.
Президент України Петро Порошенко привітав і подякував українських паралімпійців за досягнення на цих іграх.
"Браво, наші паралімпійці! 117 медалей: 41 золота, 37 срібних і 39 бронзових - такий підсумок фантастичних виступів українських спортсменів в Ріо. Спасибі за блискучі результати, щирі емоції та натхнення, яке ви дарували нам щодня!" - написав він на сторінці в Фейсбуці в неділю. 
 
© 1992-2016, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар