Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Вашингтон стурбований репресіями в Криму

Українська

Сполучені Штати висловлюють стурбованість у зв'язку із загостренням ситуації з правами людини в Криму.  Про це заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні представник США при Організації посол Даніель Байєр.  "Дії Росії призвели до жахливої ситуації в окупованому Криму, де триває ганебне поводження з членами кримськотатарського суспільства", - зазначив американський дипломат.

Він нагадав про зникнення Ісляма Джепарова і Джевдета Іслямова. "Це тільки два випадки зникнення з понад десятка задокументованих з початку окупації. Ми закликаємо окупаційну владу притягти винних до відповідальності", - заявив представник США.

"Окупаційна влада Криму порівнює Меджліс з ІДІЛ. Такі заяви викликають занепокоєння щодо можливого планування нової хвилі репресій в зв'язку з нещодавнім рішенням російського суду, який залишив чинним необґрунтоване визначення Меджлісу як "екстремістської" організації", - заявив Байєр.
Представник США підтвердив, що пов'язані з анексією Криму санкції проти РФ будуть зберігатися, поки півострів не буде повернений під контроль України.

Нагадаємо, 26 квітня Верховний суд Криму визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборонив його діяльність на території Росії. У Верховний суд Росії була подана апеляція на це рішення.
В Мін'юсті України зазначали, що буде поданий позов в Європейський суд з прав людини проти Росії через заборонк Меджлісу кримськотатарського народу.

© 2007— 2016. "Politic.Kiev.Ua"
 

Поділитися

Коментар