Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Білий дім вивчає повідомлення про можливе використання озброєнь США на території Росії

Українська

Про це заявив у середу під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вивчаємо повідомлення про те, що американське обладнання та транспортні засоби могли бути залучені (до операції в Бєлгородській області – ред.)»,- зауважив представник Білого дому.

Водночас, за його словами, США чітко заявляли, що не підтримують використання американського обладнання для проведення атак на російській території.

Читайте також: У добровольчих формувань, які зайшли у Бєлгородську область, втрат немає - командир РДК

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 22 травня, у Бєлгородській області Росії почалися вибухи. Згодом «Русский добровольческий корпус» (РДК) та Легіон «Свобода Росії», заявили, що вони ведуть визвольну боротьбу за повалення путінського режиму та за свободу для свого народу. У цьому зв’язку в Держдепартаменті зазначили, що Сполучені Штати не забезпечують Україну можливостями для завдання ударів за межами її території та не заохочують українське керівництво до цього. Водночас, у Держдепі підкреслили, що Україна сама приймає рішення, як їй вести бойові операції.

© 2015-2023 Укрінформ.

Поділитися

Коментар