Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Путін не поїде на інавгурацію Ердогана та саміт ШОС - Кремль

Українська

Президент РФ Володимир Путін не поїде на інавгурацію переобраного президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, яка відбудеться 3 червня. Замість нього до Туреччини вирушить речник Держдуми РФ В'ячеслав Володін.  Про це повідомив помічник президента РФ Юрій Ушаков.

За даними російських ЗМІ, Путін не поїде і на саміт ШОС до Індії 4 липня. Зустріч проведуть у "віртуальному форматі".

Раніше турецька газета Hürriyet із посиланням на джерела повідомила, що у суботу "Путін відвідає Туреччину з окремим спеціальним візитом", а потім до Туреччини приїде і президент України Володимир Зеленський.

А "РІА Новини" повідомляли, що візит Путіна до Туреччини найближчим часом не готується, телефонні переговори можливі за потреби.

Раніше видання Bloomberg повідомляло, що влада ПАР придумала, як прийняти Путіна на саміт БРІКС без потреби заарештовувати його.

17 березня Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Видача ордера означає, що президента Росії можуть заарештувати, якщо він поїде до будь-якої країни, яка є членом МКС.

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна виданий довічно.

© 2016-2023, СТРАНА.ua

Поділитися

Коментар