Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна та Франція відновлять роботу міжурядової комісії - Гройсман

Українська

Україна та Франція відновлять роботу змішаної двосторонньої міжурядової комісії у 2017 році.

Як повідомляється на Урядовому порталі, такої домовленості було досягнуто під час зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із Прем’єр-міністром Французької Республіки Мануелем Вальсом у Парижі.

"Сторони домовилися активізувати торговельно-економічне співробітництво країн, зокрема, відновити роботу змішаної Українсько-французької міжурядової комісії у 2017 році, а також діяльності галузевих робочих груп", - йдеться у повідомленні.

Пізніше Гройсман прокоментував результати зустрічі так: "Ми маємо сьогодні зростання нашої міжнародної торгівлі уже на 25%. Але я вважаю, що і в енергетиці, і в літакобудуванні, в аграрному секторі та освіті ми маємо величезні можливості для нашої співпраці. Це дуже корисно для двох економік – України та Франції".

Прем’єр-міністр нагадав, що завтра у Парижі розпочне роботу Французько-український бізнес-форум, на якому бізнес і влада будуть обмінюватися думками щодо збільшення ефективності.

Він зауважив, що в Україні широко представлений французький бізнес, що планує розширюватися. "Це означає, що ми можемо, об'єднуючи зусилля двох урядів, створити якісні умови для підвищення торговельного обороту, можливостей для спільного інвестування. Це все дає позитивний сигнал для розвитку економіки", - зазначив Прем’єр.

Читайте також: Гройсман і Вальс домовилися посилити гуманітарне співробітництво

Глава українського уряду поінформував французького колегу про дії Кабінету міністрів у напрямку поліпшення бізнес-клімату в Україні. Так, Кабмін нещодавно створив Офіс залучення та підтримки інвестицій.

Прем’єр-міністр також поінформував французьку сторону, що уряд розпочинає масштабну, публічну, відкриту приватизацію державних підприємств в Україні. Він запросив представників французького бізнесу взяти участь у приватизаційній кампанії.

Гройсман поінформував співрозмовників про порядок денний розпочатих в Україні реформ.

Сторони також торкнулися ситуації на Донбасі. У цьому контексті Гройсман наголосив, що альтернативи Мінським домовленостям немає.

"Український уряд зацікавлений у всебічній розбудові взаємовигідних відносин із Францією", - сказав Гройсман та запросив Прем’єр-міністра Франції відвідати Україну.

© 2015-2016 Укрінформ

Поділитися

Коментар