Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Законопроект про відмову Нідерландів підтримати Угоду про асоціацію ЄС-Україна може бути внесений в понеділок - ЗМІ

Українська
Київ. 28 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Законопроект про відмову Нідерландів підтримати Угоду про асоціацію Україна-ЄС може бути внесений до парламенту в понеділок, якщо міжфракційні переговори не увінчаються успіхом, повідомляє голландське видання "nu.nl" з посиланням на заяву прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте.
У свою чергу, голландська телекомпанія NOS передає, що М.Рютте закликав опозиційні партії підтримати подальшу ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.
М.Рютте зокрема зазначив, що відмова від ратифікації угоди стане помилкою і приведе до ослаблення єдності Європи, але у нього не залишиться іншого вибору, крім як внести законопроект про відмову Нідерландів підтримати угоду про асоціацію ЄС-Україна, якщо протягом вихідних політичні сили так і не прийдуть до підтримки угоди.
"Це означає, що не залишиться іншого вибору окрім як відмовитися від ратифікації, чого я хочу уникнути", - заявив М.Рютте.
Раніше після засідання Європейської ради 20-21 жовтня в Брюсселі лідери ЄС закликали М.Рютте активізувати роботу і внести, по можливості, до 1 листопада пропозиції щодо шляхів ратифікації Угоди про асоціацію.
Разом з тим, NOS зазначає, що поки такі політичні сили D66, GroenLinks and CDA наполягають на неможливості ігнорування голосів виборців, які висловилися на референдумі проти ратифікації Угоди Україна-ЄС.
На консультативному референдумі в Нідерландах 6 квітня 2016 року проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосував 61% голландців, які прибули на дільниці. Явка склала 32% при необхідних 30%.
Юридично результати референдуму не є зобов'язуючими для уряду країни.
 
 © 1992-2016, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар