Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Румен Радєв виграє перший тур президентських виборів в Болгарії

Українська
За первинними даними, проросійський опозиціонер Радєв набирає 25,93 відсотка голосів на виборах президента Болгарії. Його суперниця Цецка Цачева відстає з результатом 21,56 відсотка. Другий тур пройде 13 листопада.
У першому раунді президентських виборів в Болгарії перемагає безпартійний кандидат Румен Радєв, висунутий ініціативною групою під керівництвом опозиційної Болгарської соціалістичної партії. Після обробки 44,47 відсотка виборчих бюлетенів, 53-річний екс-головком болгарських ВПС набирає 25,93 відсотка голосів, повідомляє в ніч на понеділок, 7 листопада, сайт болгарського ЦВК.
Його суперниця, голова парламенту Болгарії і юрист з партії "Громадяни за європейський розвиток Болгарії" (ГЄРБ) Цецка Цачева відстає з результатом 21,56 відсотка. Для того, щоб визначити переможця, буде потрібний другий тур виборів, який відбудеться 13 листопада.
Жителі Болгарії хочуть "більше безпеки і ефективно працюючих інституцій", заявив Радев, виступаючи перед своїми прихильниками після оголошення первинних підсумків підрахунку голосів. "Я не допущу, щоб Болгарія перетворилася в міграційне гетто Європи", - також сказав опозиційний кандидат, який виступає за поліпшення взаємин з Росією і за зняття санкцій проти неї.
Уряд Болгарії поки не йтиме у відставку, незважаючи на поразку Цачевої в першому турі, заявив в той же день болгарський прем'єр-міністр Бойко Борисов, який підтримує Цачевої. Якщо вона програє в другому турі, тоді "ми оголосимо проведення нових виборів" в парламент, але не слід "влаштовувати плутанину" до проведення другого туру, підкреслив Борисов. Раніше прем'єр-міністр обіцяв, що в разі поразки Цачевої в першому турі уряд країни піде у відставку. Всього в першому турі прямих президентських виборів брали участь 21 кандидат.
 
© 2016 Deutsche Welle

Поділитися

Коментар