Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

США поінформували Україну про переговори Нуланд і Суркова

Українська

"У суботу, 16 січня, американські офіційні особи поінформували українських високопосадовців на Банковій, а також український уряд про переговори помічника держсекретаря Нуланд із Сурковим", - ідеться в повідомленні посольства.

У посольстві зазначили, що про таку зустріч була домовленість під час зустрічі держсекретаря Джона Керрі 15 грудня 2015 року в Москві з президентом РФ Володимиром Путіним і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим з метою обговорити ситуацію на сході України і необхідність повного здійснення Мінських угод.

Переговори, що відбулися 15 січня в Піонерську під Калінінградом, "були конструктивними в контексті підтримки поточної роботи "нормандської четвірки" і Тристоронньої контактної групи" і були "частиною невпинних зусиль США в контактах з Росією, щоб забезпечити повну реалізацію Мінських угод, у тісній координації з іншими країнами нормандської четвірки - Україною, Німеччиною і Францією". "Вони відкриті для зустрічі знову, якщо це буде корисно для нормандського процесу", - зазначено в повідомленні посольства, наголошено, що США "регулярно інформують українських і європейських партнерів, зокрема Францію та Німеччину, про свої контакти з Росією"

Як повідомлялося, в п'ятницю, 15 січня, в президентській резиденції в Піонерську під Калінінградом (РФ) відбуласзакрита зустріч В.Нуланд і В.Суркова. Їхня бесіда тривала загалом близько 6 годин.

У заяві представника держдепартаменту США Джона Кірбі зазначено, що "обговорюється ситуація на сході України і необхідність повної імплементації мінських домовленостей".

Поділитися

Коментар