Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

"Волинь" і спалення прапора не погіршили відносини з Україною - МЗС Польщі

Українська

Відносини Польщі з Україною після спалення у Варшаві українського прапора і виходу на широкі екрани фільму "Волинь" не погіршилися.

На цьому наголосив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, інформує Польське радіо.

"Ні, відносини не погіршилися. Звичайно, тривають дискусії, особливо між публіцистами. Українські політики зберігають поміркованість", - заявив Ващиковський.

Він зазначив, що польська поліція зараз розслідує справу щодо спалення прапора, і вона поки однозначно не підтверджує, що це був український прапор.

Ващиковський зауважив, що кілька днів тому він провів розмову з главою МЗС України Павлом Клімкіним і пояснив йому, що це був поодинокий інцидент.

"Ми розслідуємо, чи це був односторонній акт вандалізму, хуліганства чи політична провокація. Він взяв до відома, що польська поліція негайно цим зайнялася, і це не вплинуло на наші відносини", - заявив Ващиковський.

Читайте також: У Польщі відкрили провадження за фактом спалення прапора України

Як повідомляв Укрінформ, радикально налаштовані молодики із закритими обличчями під час "Маршу незалежності" у Варшаві на 98-му річницю незалежності Польщі минулої п’ятниці спалили прапор України, супроводжуючи це прокльонами на адресу УПА і Степана Бандери.

Посольство України в Польщі подало в понеділок офіційну ноту до МЗС Польщі з приводу цього інциденту.

Польська прокуратура на підставі забраних поліцією матеріалів розпочала провадження у цій справі.

© 2015-2016 Укрінформ

Поділитися

Коментар