Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Мін'юст пропонує для безвізу ощасливити мігрантів

Українська
Заступник міністра юстиції вважає, що Україна могла б взяти на себе квоту Нідерландів.

Заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов запропонував у себе на Facebook, щоб Україна перебрала на себе квоту однієї з країн ЄС на розселення мігрантів задля запровадження довгоочікуваного безвізового режиму.

"Не секрет, що на прийняття рішення щодо України з безвізом багато в чому вплинула сирійська міграційна криза. Власне, побоюючись негативної реакції з боку виборців на мігрантів, європейські лідери не поспішають надавати безвіз Україні. А коли вже це наша найбільша проблема, то саме вона може стати її вирішенням! Я б запропонував ЄС таке: взяти на нас добровільно квоту на розселення мігрантів. Думаю, наша країна могла б повністю перебрати на себе квоту, наприклад, Нідерландів", - написав Пєтухов.
На думку чиновника, Україна в разі прийняття такого рішення потребувала б додаткового фінансування від Євросоюзу загалом чи від якоїсь з його країн, але це, вважає Пєтухов, були б значно менші кошти, ніж було б витрачено на утримання цих мігрантів у межах ЄС.
 
© 2000-2016, ТОВ «Корреспондент»

Поділитися

Коментар