Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Хандогій про заяву Пєтухова: Якби таке сказав європейський чиновник, він би наступного дня вже не працював

Українська
Володимир Хандогій в ефірі телеканалу "112 Україна"
Президент української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій в ефірі телеканалу "112 Україна" прокоментував заяву заступника міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергія Пєтухова, який висловив думку, що Україна могла б прийняти мігрантів для отримання безвізу.

"Якби щось подібне чиновник такого рівня сказав в одній з європейських країн, то він би наступного дня вже не працював, оскільки державний чиновник має певні обмеження і не має права говорити такі речі, які були сказані заступником міністра юстиції", - сказав Хандогій.

Посол нагадав, що стосовно питань зовнішньої політики можуть висловлювати думку тільки деякі високопоставлені посадові особи.

"Він, мабуть, не розуміє, що щодо питань, які стосуються зовнішньої політики, можуть висловлювати думку три посадові особи в державі - президент, прем'єр і міністр закордонних справ, або інші, згідно з відповідними директивами, які їм надаються", - говорить він.

Хандогій зазначив, що заява заступника міністра юстиції була безвідповідальною.

"Пропонувати свою державу, свою територію ще для якихось інших мігрантів, мені здається, це безвідповідальна заява, і нічого доброго це державі не принесе", - додав Хандогій.

Нагадаємо, раніше Пєтухов висловив на своїй сторінці думку, що Україна могла б запропонувати ЄС взяти на себе добровільно квоту на розселення мігрантів для того, щоб українці отримали безвізовий режим.

Новини за темою: Пєтухов: Ідея, що Україна може прийняти мігрантів для отримання безвізу - особиста, а не Мін'юсту

 

 

 
 

 

 

Поділитися

Коментар