Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Засідання Ради Росія-НАТО може пройти вже у лютому-березні

Українська

НАТО розглядає можливість проведення перших формальних перемовин з Росією вперше з 2014 року, коли зв’язки між РФ і альянсом були перервані через конфлікт в Україні.

Про це повідомляє Defence News з посиланням на Agence France-Press.

"Зустріч не відбудеться до засідання міністрів оборони НАТО (10-11 лютого), але швидше за все станеться наприкінці лютого або на початку березня", - сказало джерело.

"Нам все ще потрібно домовлятися з Росією про дату і порядок денний зустрічі. Звичайно, ми будемо говорити про Україну, але слід визначити і інші питання", - розповів дипломат.

Крім конфлікту в Україні, в НАТО хотіли б обговорити питання прозорості військових навчань, які проводить Росія.

Практичне співробітництво НАТО з Росією після її втручання в Україні і  анексії Криму в 2014 році було призупинено, однак наприкінці 2015-го Німеччина виступила за відновлення переговорів в рамках Ради росія-НАТО.

Нагадаємо, як на початку грудня заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, Альянс планує більш активно використовувати Раду Росія-НАТО для підтримування зв'язків з Росією.

Рада НАТО-Росія була утворена у 2002 році, щоб налагодити довірчі зв'язки між недавніми супротивниками в холодній війні. В останній раз вона скликалась на дипломатичному рівні влітку 2014 року. НАТО відмовився від продовження діалогу з Москвою, після того як Росія анексувала півострів Крим і стала відкрито підтримувати збройних сепаратистів на сході України.

 

Поділитися

Коментар