Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко привітав рішення Європейської Ради щодо ратифікації Угоди про асоціацію

Українська

"Вимушеним кроком, необхідним для досягнення нашої спільної мети"  назвав президент Порошенко  вчорашнє рішення Європейської Ради, яке розблокувало ратифікацію Угоди про асоціацію України з  ЄС Нідерландами. Про це Порошенко написав  у Фейсбук.

"Нам вдалося відстояти принципову позицію України: не допустити нових переговорів з невизначеною часовою перспективою, не допустити жодних змін до тексту Угоди, рівно як й її повторної ратифікації всіма країнами-членами, - написав також Порошенко. - Ми закликаємо Нідерланди завершити всі відповідні процедури для забезпечення швидкого набуття нею чинності".

В рішенні Європейської Ради описані 6 пунктів, присвячених Угоді про асоціацію. Вони не змінюють угоду, а лише підтверджують ті норми, які вже є в її тексті.

Зокрема, стверджується, що угода "має на меті встановити тісні та тривалі відносини між Україною та ЄС на основі спільних цінностей, однак не надає статусу кандидата на вступ до Євросоюзу".

Також зазначається, що Угода  "підтверджує співпрацю з Україною в сфері безпеки,... але не дає гарантії колективної безпеки або іншу військову допомогу".

Третій пункт – угода не дає українцям додаткове право на працевлаштування, залишаючи це право за країнами-членами ЄС.

У останніх пунктах підтверджується прихильність Союзу до підтримки процесу реформ в Україні, підкреслює важливість боротьби з корупцією та реформи системи правосуддя.

© 2014 - 2016, Європейська правда

Поділитися

Коментар