Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У Франції замало інформації про Україну - посол

Українська

У інформаційному полі Франції недостатньо інформації про Україну, в результаті чого формування бачення країни, її іміджу, або неможливе, або дуже розмите.

Про це Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон розповіла сьогодні на презентації нової - франкомовної - версії сайту Укрінформу.

«Вважаю, що бачення французами України можна охарактеризувати відсутністю цього бачення. Мова не йде про те, що Україна має якийсь негативний імідж, мова йде про те, що не вистачає цієї візії країни, а якщо вона існує, вона дуже розмита», - сказала Дюмон.

За її словами, запуск франкомовної версії сайту Укрінформу дозволить як у Франції, так і франкофонам в усьому світі, дізнатися більше про Україну, про події, які відбуваються. 

Читайте також: Франція не проти безвізу з ЄС для України - посол

Французький дипломат пообіцяла, що і сама буде читати франкомовну сторінку агентства, аби володіти ситуацією в країні.

«У Росії, як і у багатьох країн є свої засоби інформації, у Франції, зараз і Україна буде говорити про свою країну. Вони (росіяни - ред.) це вже давно роблять. Давно пора було, щоб Україна сама заговорила про себе на Заході», - зауважила Дюмон, відповідаючи на питання про вплив російської пропаганди на сприйняття України у Франції

Як відомо, Укрінформ - єдине національне інформагентство України. Укрінформ має найбільшу з усіх українських ЗМІ мережу регіональних і закордонних корпунктів. Кореспонденти агентства працюють у всіх регіонах України та за її  межами: в Бельгії, Канаді, Молдові, Німеччині, Нідерландах, Польщі, Австралії, США та країнах Балтії.

Щодоби сайт агентства публікує більше 300 новин, ексклюзивні коментарі, інтерв'ю, фоторепортажі, інфографіку про політичне, економічне, соціальне, наукове, культурне, суспільне життя в Україні та за кордоном. Новини виходять українською, російською, англійською, німецькою, іспанською, китайською, тепер і французькою, мовами.  У 2018-му агентство відзначатиме 100-річний ювілей.

© 2015-2016 Укрінформ

 

 

Поділитися

Коментар