Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Байден приїде до України, щоб попрощатися зі своїми партнерами, - Хандогій

Українська

Також сторони обговорять ключові проблеми у відносинах між країнами, вважає Хандогій

Володимир Хандогій в ефірі телеканалу "112 Україна"
 
Президент Української Асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій вважає, що віце-президент США Джозеф Байден планує відвідати Україну, щоб попрощатися зі своїми партнерами, а також обговорити ключові проблеми у відносинах між країнами. Про це він заявив в ефірі "112 Україна".

"У США існує традиція здійснювати візити перед завершенням перебування на посаді. Президент Обама відвідав ключові європейські країни. Джозеф Байден, який вів українське досьє в американській адміністрації, я думаю, просто приїде сюди, щоб попрощатися зі своїми партнерами, висловити свою думку з приводу наступного президентства і так далі. Я не бачу в цьому якісь конспірологічні теорії, що він приїхав щось замислювати. Мені здається, це радше протокольний візит. Звичайно, там будуть обговорюватися і змістовні проблеми, які існують сьогодні у нас і в наших відносинах", - сказав він.

Також Хандогій розповів, яким, на його думку, буде вплив помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд і Байдена після зміни керівництва в США.

"Я думаю, що офіційно команда перемовників буде змінена, хоча в Держдепартаменті не станеться тотальних пертурбацій, і тому Нуланд, ймовірно, може залишитися в системі Держдепартаменту США і продовжувати впливати на процеси ... Я думаю, там існує таке поняття, як інституційна пам'ять. А пані Нуланд володіє цією інституційною пам'яттю у відносинах з Україною. Тому я думаю, що її досвід буде використаний. А Джозеф Байден - це обрана політична фігура, тому там буде інша команда.

Як повідомлялося, віце-президент США Джозеф Байден планує відвідати Україну 15 січня.

 

 
 

Поділитися

Коментар