Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У МЗС України прокоментували визнання Росією документів "ДНР/ЛНР"

Українська

Росія де-факто визнала нелегітимну владу на окупованому Донбасі та фундаментально порушила мінські домовленості. Про це заявили у МЗС України, передає УНН з посиланням на прес-службу відомства.

“В Україні рішуче засуджують та не визнають ухвалення Кремлем указу про визнання так званих документів, що видані на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України”, — йдеться у заяві.

У МЗС наголосили, що де-факто це є "визнанням контрольованих Росією на окупованих українських територіях Донбасу нелегітимних органів влади".

У відомстві зазначили, що російська сторона вкотре порушує державний суверенітет і територіальну цілісність України, свої міжнародні зобов’язання та фундаментально порушує мінські домовленості.

"Закликаємо наших міжнародних партнерів посилити тиск на Росію з метою неухильного виконання нею мінських домовленостей та повернення Кремля в міжнародне правове поле", - відзначили у МЗС.

Нагадаємо, сьогодні, 18 лютого, Президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання в Росії документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей України.

Як повідомляв УНН, Президент України П.Порошенко назвав визнання Росією паспортів "ДНР/ЛНР" доказом окупації Донбасу.

Поділитися

Коментар