Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Асоціація Україна-ЄС: з'явилися перші результати дебатів у Сенаті Нідерландів

Українська

У Сенаті Нідерландів під час дебатів утворилося більшість на підтримку ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Про це передає голландське радіо BNR.

Крім традиційних прихильників угоди, сенаторів від VVD, D66, GroenLinks, PvdA, більшість також включає 9 сенаторів партії CDA, яка офіційно проти ухвалення угоди, а також 3 сенаторів від партії CU, яка також офіційно не підтримує ратифікацію угоди. Цього більшості буде достатньо для прийняття позитивного рішення через тиждень - голосування має відбутися 30 травня.

Значна частина сенаторів партії CDA, яка може дати вирішальні голоси для ратифікації Угоди про асоціацію, підтримують документ.

"У нашій фракції, схоже, розглянувши всі, значна частина підтримує законопроект", - заявив сенатор CDA Бен Кнап під час дебатів, пише голландське видання De Telegraaf.

За його словами, Нідерланди не повинні розчарувати своїх союзників. Таким чином, ймовірно, 48 членів Сенату проголосують "за" і 27 - "проти" ратифікацію Угоди, яке вже підтримала Нижня палата парламенту країни. 

У дебатах взяли участь прем'єр-міністр Марк Рютте і міністр закордонних справ Берт Кундерс. Завершення дебатів очікується о 23:00 за місцевим часом (00:00 за Києвом).

У квітні 2016 року в Нідерландах відбувся консультативний референдум, на якому більшість проголосувала проти ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС. У середині грудня лідери Євросоюзу погодили запропоновані Нідерландами умови завершення ратифікації.

Нідерланди є останньою країною ЄС, яка завершила ратифікацію угоди з Україною. У разі позитивного рішення процес буде повністю завершено.

Як повідомляв "Обозреватель", 15 березня в Нідерландах відбулися парламентські вибори.

©"Обозреватель"

Поділитися

Коментар