Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

БІЛА КНИГА МІЖНАРОДНОЇ ПОЛІТИКИ: АГРЕСІЯ РОСІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ

Українська

        19 лютого 2016 року в Києві за сприяння Міжнародної агенції новин "Vector News" Українська Асоціація зовнішньої політики (УАЗП) презентувала проект "БІЛА КНИГА МІЖНАРОДНОЇ ПОЛІТИКИ: АГРЕСІЯ РОСІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ. ВИПУСК І. КРИМ". Ідея проекту належить Президенту Української Асоціації зовнішньої політики Надзвичайнрму і Повноважному Послу Хандогію В.Д. та Члену Ради директорів УАЗП Надзвичайному і Повнрважному Послу професору Семенцю О.Є., який також розробив його концепцію та сформував дане електронне видання. 
"БІЛА КНИГА" ‒ це електронний документальний ресурс, метою якого є системне щоденне висвітлення діяльності різних країн та міжнародних організацій у сфері міжнародної політики, пов'язаної з агресією Росії проти України та її наслідками. 
        Цей динамічний проект, за задумом авторів, розпочинається 20 лютого 2014 року ‒ з дати початку прямої агресії Росії проти України і має продовжуватися до відновлення суверенітету нашої держави над усіма її територіями. 
Композиційно Ресурс складається з двох частин. Перша частина (Основний корпус, розділи 1 ‒ 36) базується на хронологічному принципі таким чином, що дозволяє користувачеві практично одномоментно з'ясувати у документальній формі, які кроки у зв'язку з подіями в Україні здійснювалися керівництвом та зовнішньополітичними відомствами Росії, України, країн ‒ членів групи "G-7", а також основними міжнародними організаціями у кожну конкретну дату, починаючи з 20 лютого 2014 року. 
       Друга частина ( Додатковий файл, розділ 37), яка стосується усіх інших країн ‒ членів ООН, побудована на алфавітно-хронологічному принципі і також фіксує їх щоденне реагування на події в Україні. Організація Ресурсу дозволяє користувачеві дістатися бажаної інформації методом "одного кліку". Документи подаються зазвичай мовою оригіналів ‒ українською, російською, англійською, французькою. 
       За своїми обсягом "БІЛА КНИГА" ‒ надзвичайно амбітний проект.Лише перший випуск "БІЛОЇ КНИГИ", присвячений Криму, сягає майже півтори тисячі сторінок.
Матеріали, включені в Ресурс, мають не лише фактологічну, але й неабияку морально-етичну та інструктивну складову. Упевнені, що "БІЛА КНИГА" стане важливим посланням майбутнім поколінням, які будуть жити вже у зовсім іншому світі - демократичному, в якому не буде місця агресії, порушень суверенітету, де пануватиме не право сили, а сила права.
        Сподіваємося, що "Біла книга" буде корисним інформаційним джерелом для дипломатів, журналістів, політиків, вчених, усіх тих, хто цікавиться міжнародною політикою.
Детально з проектом "БІЛА КНИГА МІЖНАРОДНОЇ ПОЛІТИКИ: АГРЕСІЯ РОСІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ. ВИПУСК І. КРИМ" можна ознайомитися на офіційному сайті УАЗП: http://ufpa.org.ua на сторінці "ПРОЕКТИ".

Поділитися

Коментар