Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко провів розмову з Трюдо напередодні засідання НАТО та G7

Українська
Джастін Трюдо запевнив Порошенка, що коаліція країн Великої Сімки та країн НАТО віддана підтримці України. 

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо напередодні засідання НАТО та Великої Сімки. Про це інформує прес-служба глави держави. Як зазначається, Порошенко поінформував про розвиток ситуації на Донбасі та триваючі порушення Росією Мінських домовленостей.

"Президент України висловив впевненість, що лідери країн НАТО та Великої Сімки дадуть належну оцінку такій ситуації, зокрема у питанні продовження санкційного тиску на Москву", - ідеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, прем’єр Трюдо запевнив, що коаліція країн Великої Сімки та країн НАТО віддана підтримці України.

Також сторони обговорили шляхи подальшої активізації відносин між країнами, привітали нещодавню ратифікацію канадським Сенатом Угоди про вільну торгівлю з Україною.

"Петро Порошенко також подякував Канаді за позицію у питанні розвитку оборонного співробітництва, свідченням чого є продовження тренувальної місії UNIFIER та підписання угоди про оборонне співробітництво", - зазначили у прес-службі.

Крім того, Порошенко відзначив, що ухвалення Євросоюзом рішення про надання безвізового режиму для українських громадян створює умови для активізації діалогу щодо лібералізації візового режиму між Україною і Канадою.

За повідомленням, було також скоординовано графік контактів на найвищому рівні.

Як повідомлялося, 25 травня у Брюсселі відбудеться зустріч глав урядів і глав держав-членів Північноатлантичного альянсу, у якій вперше братимуть участь президент США Дональд Трамп та президент Франції Еммануель Макрон.

Саміт Великої Сімки відбудеться 26-26 травня в Італії.

Поділитися

Коментар