Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Новий генсек ОБСЄ: конфлікт в організації посилився через Україну

Українська

Швейцарський дипломат Томас Гремінгер, якого у вівторок офіційно призначили новим генсеком ОБСЄ, вважає, що криза довіри в організації посилилася через конфлікт в Україні. Про це Гремінгер заявив у своєму першому інтерв’ю на новій посаді для Neue Zürcher Zeitung.

Як відомо, під час затвердження кандидатур на керівні посади в ОБСЄ між членами організації виникли розбіжності, через що ці посади від початку липня залишалися вакантними.

"Істотні відмінності вже існували і раніше, але криза в Україні посилила конфлікт, звичайно. Сьогодні у нас (в ОБСЄ – Ред.) є глибока криза довіри", - сказав Гремінгер.

Говорячи про кроки, необхідні для завершення кризи в організації, Гремінгер наголосив на важливості "прогресу щодо конфлікту в Україні".

Довкола врегулювання ситуації на Донбасі ОБСЄ бачить дві важливі функції. Перша – не допустити ескалації конфлікту. Для цього має бути забезпечена безпека місії спостерігачів ОБСЄ.

Друга – досягнення реалізації мінських домовленостей. "Центральну роль тут відіграє "нормандська група" та тісний зв’язок з роботою тристоронньої контактної групи. Це єдина платформа, до якої також залучені сепаратисти", - сказав Гремінгер. 

© 2014 - 2017, Європейська правда

Поділитися

Коментар