Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко на переговорах "четвірки" закликав РФ негайно припинити агресію на Донбасі і поставки зброї на окуповану територію

Українська
У ході переговорів лідерів країн "нормандської четвірки" (Україна, ФРН, Франція, Україна, РФ) президент України Петро Порошенко закликав російську сторону негайно припинити агресію і поставки озброєння на окуповані території.
"Президент України назвав останні дні липня одними з найкривавіших в 2017 році і закликав Росію негайно припинити агресивні дії і постачання зброї на окуповані території", - повідомляє прес-служба глави держави.
Згідно з інформацією, співрозмовники наголосили на важливості повного припинення вогню, виведення важкого озброєння і розведення сил з цілодобовим моніторингом ситуації СММ ОБСЄ.
У прес-службі додали, що під час телефонної розмови лідери заслухали доповідь голови СММ ОБСЄ в Україні Ертурула Апакана і його заступника Олександра Хуга.
"П.Порошенко наголосив на важливості запровадження на Донбас миротворчої місії ООН. Глава держави також в черговий раз підкреслив, що звільнення заручників блокує російська сторона. Україна наполягає на негайному звільненні всіх заручників, у тому числі тих, хто незаконно утримується на території Росії, зокрема Олега Сенцова і Романа Сущенко ", - йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацією, сторони домовилися узгодити остаточні кроки з безпеки і продовжити роботу над "дорожньою картою" імплементації Мінських угод.
Телефонні переговори президента України П.Порошенко, канцлера Німеччини ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона і президента РФ Володимира Путіна тривали близько двох годин. 
 
© 1992-2017, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар