Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Німеччина і Франція зажадали негайного припинення вогню на Донбасі - заява

Українська
Берлін і Париж вимагають від усіх сторін конфлікту на сході України забезпечити негайне припинення вогню на Донбасі, йдеться в спільному німецько-французькому заяві, поширеній за підсумками телефонних переговорів "нормандської четвірки".
"Порушення режиму припинення вогню повинні бути зупинені негайно. Глави держави і уряду (президент Франції Еммануель Макрон і канцлер ФРН Ангела Меркель - ІФ) вимагають виконання угоди про припинення вогню від 21 червня 2017 року, досягнутого тристоронньої контактною групою в Мінську", - йдеться в документі.
Німецький і французький лідери закликали також до реалізації мінських домовленостей в повному обсязі, включаючи політичну, економічну і гуманітарну складові, питання безпеки, а також зажадали здійснити обмін полоненими за принципом "всіх на всіх" до кінця поточного року, відзначається в заяві.
Е.Макрон і А.Меркель також підкреслили важливість якнайшвидшого відновлення економічних зв'язків між сторонами конфлікту.
Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко в ході переговорів наполягав на введенні на Донбас миротворчої місії ООН. 
 
© 1992-2017, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар