Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Представники українського бізнесу об'єдналися?

Українська
        18 березня відбулася непересічна подія. Нарешті впливові представники широкого спектру ділових кіл України, переступивши через власні амбіції і інтереси, зробили важливий крок в напрямку об'єднання - провели довгоочікуваний " Український Форум Бізнесу". За цю своєчасну ініціативу варто подякувати президента УСПП А.Кінаха, народного депутата С.Таруту, президента ТПП України Г.Чижикова, Федерацію роботодавців України, інших лідерів вітчизняного бізнес середовища. Безперечний успіх цього заходу був би не повним без активної участі у ньому представників громадських організацій. Не стояла осторонь цієї важливої події і Українська асоціація зовнішньої політики, яка встановила і підтримує партнерські зв'язки з УСПП, намагається, в межах своїх можливостей, сприяти просуванню продукції українських товаровиробників за кордоном, залученню іноземних інвестицій. 
        Лейтмотивом цього Форуму стала теза про нагальну необхідність об'єднання зусиль українського бізнесу, громадянського суспільства заради виведення держави з глибокої політичної і соціально - економічної кризи. Результатом цих зусиль стане антикризова програма і план першочергових заходів, які будуть запропоновані усім гілкам української влади. На превеликий жаль, Форум практично проігнорували представники владних структур, до яких, власне, і був звернений меседж його учасників щодо загрозливих тенденцій в українській економіці і необхідності вжиття термінових ефективних заходів.Відповідно ця подія не стала топ-новиною в інформаційному прсторі України,попри наявність великої кількості журналістів і телекамер. Мабуть, через відсутність політичного керівництва держави.
        Буде прикро, якщо важливий масштабний захід стане не чим іншим, як черговим пострілом по горобцях, а тривожні і важливі сигнали з боку "капітанів" української промисловості і бізнесу не будуть почуті владою. Адже саме на їхніх плечах, а не на кредитах МВФ, насправді, тримається економіка України. Громадянське суспільство повинно підримати слушні ініціативи українського бізнесу.
 
Українська Асоціація зовнішньої політики's photo.
Українська Асоціація зовнішньої політики's photo.
 

Володимир Хандогій

президент Української асоціації зовнішньої політики 

Поділитися

Коментар