Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Дипломатичну місію США в Україні очолить жінка - ЗМІ

Українська
Субота, 7 травня 2016, 18:10
 
 

Як повідомляє "Українська правда" наступником Джеффрі Пайєтта на посаді посла США в Україні стане Марі Йованович, яка від 2012 року обіймає посаду головного заступника помічника держсекретаря у Бюро з європейських та азійських справ.

Про це пише 7 травня газета "День", посилаючись на джерела у зовнішньополітичному відомстві.

До цього Йованович працювала на посаді помічника держсекретаря і відповідала за двосторонні відносини з країнами Скандинавії, Балтії та Центральної Європи.

Також вона обіймала посаду посла у Вірменії (2008 – 2011 рр.) і Киргизстану (2005 – 2008 рр.)

Газета припускає, що такий вибір американської влади обумовлений тим, що Йованович вже обіймала посаду заступника глави місії в Україні.

"Тому їй не доведеться витрачати багато часу, щоб розібратися у ситуації на місці. Цьому сприятиме й те, що вона вільно говорить російською мовою", – зазначають журналісти.

Йованович також працювала в американських посольствах у Москві, Лондоні, Оттаві і Могадишо.

Йованович є випускницею Принстонського університету, де вона отримала ступінь бакалавра з історії та російських студій. Вона вчилась в інституті ім. Пушкіна і має ступінь магістра в Національному оборонному університеті.

Як відомо, грецькі ЗМІ повідомили, що посла США в Україні Пайєтта цього року буде переведено до Греції.

 
ТЕМИ: США
Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Поділитися

Коментар