Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

ФСБ затримала заступника голови Меджлісу Умерова і "шиє" йому справу

Українська
Четвер, 12 травня 2016, 16:59
 
 

Російська ФСБ у четвер затримала в окупованому Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Про це повідомляє видання "15 минут" з посиланням на свої джерела.

За даними видання, у повістці Умеров фігурує як підозрюваний.

"Пізніше силовики відвезли його, імовірно, в Сімферополь. Разом з Умеровим у ФСБ відправився адвокат Еміль Курбединов", – додали у виданні.

У свою чергу сам Курбединов поширив на своїй сторінці в Facebook пост заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла про те, що Умерова везуть в управління ФСБ в Сімферополі.

У свою чергу окупаційний прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що проти Умерова порушено кримінальну справу за статтею про сепаратизм.

"Прокуратурою Республіки Крим вивчено процесуальне рішення слідчого відділу УФСБ про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 280.1 КК РФ відносно Ільмі Рустумовича Умерова. Він підозрюється в скоєнні публічних закликів і дій, спрямованих на зміну територіальної цілісності РФ", – цитує її слова ТАСС.

За її словами, такі заклики він зробив у березні 2016 року, перебуваючи на території України, виступав у прямому ефірі телеканалу АТР.

"Потім виступи Умерова були розміщені в мережі інтернет", – розповіла Поклонська.

Як відомо, раніше окупаційний кримський суд заборонив діяльність Меджлісу як екстремістської організації.

Поділитися

Коментар