Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Про що домовились США і КНДР: Повний текст спільної заяви

Українська
За результатами зустрічі президента США Дональда Трампа й лідера КНДР Кім Чен Ина 12 червня в Сінгапурі, сторони підписали спільну заяву, у якій домовилися на зустрічні кроки принаймні по чотирьох пунктах. Текст офіційного документа оприлюднив у вівторок Білий дім.

У ньому, зокрема, висловлюються наміри встановити нові двосторонні відносини; побудувати міцний мир у КНДР; провести повну денуклеаризацію Корейського півострова; а також повернути останки загиблих у Корейській війні. Крім того, у спільній заяві закріплюється домовленість щодо продовження переговорного процесу між двома країнами.

Укрінформ публікує неофіційний переклад підсумкового документа з метою ознайомлення з деталями досягнутих на саміті домовленостей.

Спільна заява Президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа і Голови Державної ради Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Ина на Сінгапурському саміті

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп і Голова Державної ради Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) Кім Чен Ин провели перший, історичний саміт в Сінгапурі 12 червня 2018 року.

Президент Трамп і Голова Кім Чен Ин провели всебічний, глибокий і щирий обмін думками з питань, пов'язаних зі встановленням нових відносин між США і КНДР, а також побудовою міцного й стійкого мирного режиму на Корейському півострові. Президент Трамп зобов'язався надати КНДР гарантії безпеки, а Голова Кім Чен Ин підтвердив свою тверду й непохитну прихильність повної денуклеаризації Корейського півострова.

Читайте також: Порошенко вітає результати історичної зустрічі Трампа з Кім Чен Ином

З переконаністю в тому, що встановлення нових відносин між США і КНДР сприятиме миру й процвітанню на Корейському півострові і в усьому світі, та, усвідомлюючи, що зміцнення взаємної довіри може сприяти денуклеаризації Корейського півострова, Президент Трамп і Голова Кім Чен Ин заявляють про таке:

1. Сполучені Штати і КНДР зобов'язуються встановити нові відносини між собою, грунтуючись на прагненні народів двох країн до миру й процвітання.

2. Сполучені Штати і КНДР об'єднають свої зусилля в побудові міцного й стабільного мирного режиму на Корейському півострові.

3. Підтверджуючи Паньминьчжонську декларацію від 27 квітня 2018 року, КНДР зобов'язується працювати в напрямку повної денуклеаризації Корейського півострова.

4. Сполучені Штати і КНДР зобов'язуються знайти та повернути останки військовополонених і зниклих безвісті в боях, включаючи негайну репатріацію вже ідентифікованих останків.

Усвідомлюючи, що саміт між США і КНДР – перший в історії – був епохальною подією величезного значення, спрямованим на подолання десятиліть напруженості й ворожості між двома країнами й відкриття нового майбутнього, Президент Трамп і Голова Кім Чен Ин зобов'язуються в повному обсязі і в найкоротші терміни реалізувати положення цієї спільної заяви. Сполучені Штати і КНДР зобов'язуються в найкоротші терміни провести наступні переговори, які будуть очолювати Державний секретар США Майк Помпео і відповідна посадова особа КНДР високого рівня, з метою імплементації підсумків саміту між США і КНДР.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп і Голова Державної ради Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Ин зобов'язуються співпрацювати в розвитку нових відносин між США й КНДР і зміцненні миру, процвітання й безпеки на Корейському півострові і в усьому світі.

Підписи:

Президент США Дональд Трамп

Голова Державної ради КНДР Кім Чен Ин

12 червня 2018 року

© 2015-2018 Укрінформ

Поділитися

Коментар