Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Омбудсмени Росії і України погодили принципи відвідування ув'язнених

Українська
Уповноважені з прав людини Росії і України домовилися про принципи відвідування ув'язнених, точний графік буде вироблений після відповідей органів влади двох країн, повідомила російський омбудсмен Тетяна Москалькова.
"Перше, що ми вирішили обговорити, це принципи моніторингового відвідування. В основі цих принципів, як ми домовилися, будуть лежати взаємність, паритетність і одночасність, синхронність відвідування наших громадян, які перебувають на території Росії і України", - сказала Т.Москалькова журналістам за підсумками зустрічі з уповноваженим Верховної Ради України Людмилою Денисовою.
За словами російського уповноваженого, графік відвідування засуджених буде вироблений після того, як на запити уповноважених дадуть профільні органи двох країн. Ці запити вже направлені, додала вона.
"Сьогоднішній день для нас значущий тим, що в рамках домовленостей і довіри президента до інституту уповноваженого з прав людини з'явилася можливість вибудувати гуманітарний коридор для надання допомоги людям", - сказала Т. Москалькова. 
 
© 1992-2018, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар