Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Поліцейська місія ОБСЄ повинна налічувати не менше 7 тис. спеціалістів - О.Айвазовська

Українська

КИЇВ. 24 травня. УНН. Поліцейська місія ОБСЄ на Донбасі повинна налічувати не менше 7 тис. підготовлених спеціалістів, а також мати значне фінансування та розроблену політику чи протокол дій у будь-яких кризових ситуаціях. Таку думку висловила учасниця мінських переговорів, координатор ГМ “Опора” Ольга Айвазовська, передає УНН.

"Про домовленість "нормандської четвірки" щодо поліцейської місії ОБСЄ, яка працюватиме на території окремих районів Донецької та Луганської областей зрозуміло, що нічого не зрозуміло. Сайт Президента України подає домовленість під терміном "поліцейська місія" (в класичному розумінні поліцейські забезпечують правопорядок та боротьбу з правопорушеннями), тоді як офіційні кремлівські джерела згадують про розширення мандату чинної спеціальної моніторингової місії", - зазначила О.Айвазовська.

З її слів, моніторинг не може включати класичні функції органів правопорядку. Крім того, вона додала, що "в заявах Німеччини та Франції про поліцейську (місію - ред.) чи розширений мандат взагалі не йдеться".

"Україна потребує такої місії, але її мандат повинен включати не лише функції поліцейського мандату, а і в часі та кількості бути ефективними. Така місія повинна працювати дуже тривалий період часу, в значній чисельності (не менше 7000 підготовлених спеціалістів + враховувати ротацію), а також мати значне фінансування та розроблену політику, чи протокол дій у будь-яких кризових ситуаціях. Вона, фактично, може виконувати функцію і перехідної системи правопорядку, а не лише в короткі терміни зафіксувати відведення зброї, чи не вчинення дій направлених на ескалацію конфлікту під якийсь політичний етап", - зауважила О.Айвазовська, наголосивши, що це її персональна позиція.

© Інформаційне агентство "Українські національні новини" ("УНН")

Поділитися

Коментар