Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Сьогодні видатному українському дипломату, державному і громадському діячу Геннадію Йосиповичу Удовенку виповнилося б 87 років

Українська

Сьогодні видатному українському дипломату, державному і громадському діячу Геннадію Йосиповичу Удовенку виповнилося б 87 років. 
Міністр закордонних справ, Надзвичайний і Повноважний Посол, народний депутат України, голова Народного Руху України - він залишив яскравий слід не тільки в історії української дипломатичної служби. Удовенко - безпосередній учасник процесу державотворення, визначення стратегічного курсу зовнішньої політики нашої держави. Незаперечний авторитет Г.Й. Удовенка на міжнародній арені забезпечив його обрання Головою 52-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН – найвпливовішої всесвітньої організації. Унікальне досягнення, яке навряд чи кому-небудь вдасться повторити!
Дипломати старшого покоління пам'ятають його життєве кредо і його вимоги до молодих – «Професіоналізм. Патріотизм. Порядність». Ці чесноти залишаються актуальними для української дипслужби і сьогодні.
Згадуючи Геннадія Йосиповича, впевнені, що Україна ще оцінить по достоїнству його непересічний внесок у розбудову нашої держави, увіковічнивши його ім'я в пам'яті народній!

Поділитися

Коментар