Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МЗС Італії прокоментувало резолюцію Венето по Криму: анексію не визнаємо

Українська

Міністерство закордонних справ Італії підтвердило позицію своєї країни про невизнання референдуму в Криму 2014 року і продовження санкцій проти Росії до виконання Мінських угод.

Про це йдеться у заяві дипломатичного відомства, оприлюдненій на сайті посольства Італії в Україні.

"У зв`язку з резолюцією, прийнятою Регіональною Радою Венето, в якій закликають уряд Італії визнати підсумки референдуму з питання про незалежність Криму від України і вимагають скасування обмежувальних заходів по відношенню до Російської Федерації, Міністерство закордонних справ і міжнародного співробітництва підтверджує свою тверду позицію, яку поділяє Європейський Союз, партнери по НАТО і країни G7, щодо невизнання результатів референдуму з питання про незалежність Криму від 16 березня 2014 року і подальшого приєднання до Російської Федерації, які буди здійснені з порушенням принципів і норм міжнародного права, що забороняють односторонню зміну кордонів держави", - йдеться у заяві.

У італійському МЗС нагадали, що тривалість санкцій, прийнятих Євросоюзом по відношенню до Російської Федерації, пов`язана з повним здійсненням Мінських Угод і дотриманням суверенітету України.

"Міністерство закордонних справ та міжнародного співробітництва підтверджує повну підтримку роботи в Нормандському форматі та ОБСЄ і підкреслює їх ключову роль в переговорному і мирному врегулюванні кризи в східній частині України, в повній відповідності з нормами міжнародного права", - відзначили в МЗС.

Як повідомлялося, 18 травня регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції – підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ та з закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

За резолюцію проголосували 27 депутатів, проти були 9. Всього у раді Венето 51 депутат.

Згідно з резолюцією, керівництво регіону уповноважене вести роботу з урядом і парламентом Італії з метою перегляду відносин між ЄС і Євросоюзом.

© 2014 - 2016, Європейська правда

Поділитися

Коментар