Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко запропонував Савченко провести зустрічі з європейськими лідерами

Українська

КИЇВ, 28 травня - РІА Новини. Президент України Петро Порошенко на зустрічі з Надією Савченко, яка була засуджена в РФ до 22 років у справі про вбивство журналістів ВГТРК в Донбасі, а після помилування повернулася на батьківщину, запропонував їй відвідати ряд європейських країн і провести зустрічі з європейськими лідерами. 

Як повідомляє в суботу прес-служба українського президента, Порошенко передав Савченко "вітання від віце-президента США Джозефа Байдена і президента Європейського парламенту Мартіна Шульца".

"Президент запропонував Надії (Савченко) відвідати ряд європейських країн і провести зустрічі з європейськими лідерами", - йдеться в повідомленні.

Зі свого боку, Савченко заявила на зустрічі, що готова включитися в роботу на міжнародному напрямку. На зустрічі також обговорювалися питання звільнення українських в'язнів. За словами Порошенка, ця робота повинна активізуватися.

Президент РФ Володимир Путін в середу підписав указ про помилування засудженої в Росії до 22 років у справі про вбивство журналістів ВГТРК в Донбасі Надії Савченко. З проханням про її помилування до глави російської держави звернулися родичі загиблих росіян. Путін висловив надію, що такі рішення, продиктовані міркуваннями гуманізму, сприятимуть зменшенню протистояння на південному сході України.

Після помилування Савченко була доставлена ​​до Києва. В той же день в Москву літаком ГТК "Росія" прилетіли засуджені раніше на Україні за звинуваченням у терористичній діяльності громадяни РФ Євген Єрофєєв і Олександр Александров, які були помилувані президентом України Петром Порошенко.

© РІА Новини

Поділитися

Коментар