Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко провів телефонну розмову з Меркель: говорили про Сенцова

Українська

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Напередодні зустрічі канцлера ФРН і президента РФ співрозмовники скоординували позиції і особливу увагу приділили долі незаконно засудженого в Росії українця Олега Сенцова.

Петро Порошенко і Ангела Меркель обговорили ситуацію в Донбасі і подальші зусилля, в тому числі миротворчі, для забезпечення прогресу в мирному врегулюванні. Особливу увагу Петро Порошенко приділив питанню звільнення українських заручників і політичних в'язнів, незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях і в Росії, зокрема необхідність негайного звільнення українського режисера Олега Сенцова, йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Серед тем розмови лідерів України і Німеччини також були питання, пов'язані з будівництвом "Північного потоку-2".

Нагадаємо, 18 серпня канцлер Німеччини Ангела Меркель в резиденції Мезеберг зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним. Під час зустрічі лідери країн обговорять "актуальні питання зовнішньої політики", в тому числі питання сирійського врегулювання, ситуацію на сході України і питання в сфері енергетики - газопровід "Північний потік-2", за яким газ буде прямо подаватися з РФ в ФРН.

© 1994–2018 «Дзеркало тижня. Україна»

Поділитися

Коментар