Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Доповідач Європарламенту з безвізового режиму з Україною: потрібна серйозна робота, щоб ЄП дав "сильний сигнал"

Українська

Доповідач Європейського парламенту з питання лібералізації візового режиму з Україною Марія Габріель пояснює, що потрібен час для "серйозної роботи" з цього питання, щоб Європарламент дав "сильний сигнал" на користь цього рішення.

Про це йдеться в коментарі Габріель агентству УНІАН.

"Як доповідачі, ми завжди прагнемо того, щоб наші звіти під час голосування отримали якомога більшу підтримку. Саме тому потрібен розгляд усіх вимог, і має бути зроблена серйозна робота, щоб переконатися, що Європейський парламент може дати сильний сигнал на користь лібералізації візового режиму з Україною та на користь українців, без будь-яких сумнівів або другої думки, які могли б послабити таке важливе рішення", - заявила доповідач.

При цьому Габріель зауважила, що робота буде зроблена "належним чином, без будь-яких непотрібних затримок і враховуючи інтереси громадян як Європи, так і України, які першими отримають переваги звільнення від віз".

"Україна давно прямує європейським шляхом. Ми тут для того, щоб це підтримати і заохотити. Звільнення від віз для громадян України є конкретним кроком у цьому напрямку", - наголосила вона.

Як повідомлялося, 20 квітня Європейська комісія ухвалила законодавчу ініціативу внести Україну в список країн з безвізовим режимом у візове законодавство та передала цю ініціативу до Ради ЄС та Європарламенту для подальшого обговорення та ухвалення рішення.

У Європейському парламенті доповідачем з питання надання Євросоюзом безвізового режиму для України призначили депутата Європейської народної партії (ЄНП) Марію Габріель.

© UNIAN.UA

Поділитися

Коментар