Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

США привітали рішення України продовжити дію закону щодо окупованих територій

Українська
Офіційний Вашингтон підтримав рішенння Верховної Ради України щодо продовження дії Закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», назвавши це «сміливим кроком».

Про це йдеться в офіційній заяві Держдепартаменту США, оприлюдненій в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати вітають рішення українського парламенту та вищого керівництва держави щодо продовження дії закону про спеціальний статус підконтрольних Росії територій східноі України»,- зазначили в дипломатичному відомстві США.

Як наголосили в Держдепі, це «демонструє тривалу відданість України мирному врегулюванню конфлікту та імплементації Мінських домовленостей».

У Вашингтоні назвали це «сміливим кроком України в напрямі миру», що підкреслює тривалу неспроможність Росії виконати свої зобов’язання згідно з Мінськими домовленостями.

США також закликали РФ «долучитися до мирного процесу» й забезпечити повне та всеосяжне припинення вогню, а також скасування фіктивних виборів, які Росія має намір провести в підконтрольних їй частинах східних областей України.

Читайте також: Продовження особливого статусу Донбасу свідчить про відданість “Мінську” – Україна в ОБСЄ

«Сполучені Штати продовжують підтримку зусиль Франції й Німеччини в рамках Нормандського формату щодо подальшої імплементації Мінських домовленостей та залишаються відкритими до діалогу з Москвою про шляхи відновлення територіальної цілісності України в рамках її міжнародно визнаних кордонів»,- підкреслюється в заяві Держдепартаменту США.

© 2015-2018 Укрінформ

Поділитися

Коментар