Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Посол України попереджає Сальвіні про небезпеку підтримки дій Кремля

Українська
Посол України в Італії Євген Перелигін не погоджується із заявами італійського міністра Маттео Сальвіні, що виправдовують порушення міжнародного права Росією, та заявляє про подвійні стандарти, яких дотримується італійський політик. Про це повідомляє портал Askanews.

"Я не погоджуюсь із міністром Маттео Сальвіні щодо легітимності анексії Криму Російською Федерацією та не припиню нагадувати про те, що весь демократичний світ, включаючи попередній італійський уряд, в 2014 році визнав агресію Росії проти моєї країни та той факт, що РФ окупувала частину території України, суверенної та незалежної держави", - заявив Посол України в Італії Євген Перелигін.

Вчора італійський міністр під час візиту до Москви назвав санкції ЄС щодо Росії за анексію Криму "проявом економічної, соціальної та культурної нерозсудливості".

Посол Перелигін заявив, що має намір пояснити віце-прем'єру Сальвіні небезпеку підтримки дій Кремля.

"Якби лідер партії "Ліга" зміг знайти час у своєму щільному графіку для зустрічі з послом України, з проханням про яку вже неодноразово зверталися, я б йому пояснив, яку небезпеку для сьогоднішньої Європи несе підтримка дій РФ, що намагається змінити визнані світовою спільнотою кордони та весь міжнародний порядок, я б нагадав йому про ті жахливі наслідки, до яких подібна політика призвела в Європі у минулому", - сказав дипломат.

Читайте також: Віце-прем'єр Італії заявив, що не підтримає продовження санкцій ЄС щодо Росії

"Мені здається очевидним, що виправдання тих, хто топче цинічно та жорстоко принципи міжнародного права, є показником подвійних моральних та політичних стандартів, а також є бомбою уповільненої дії. Я кажу це, бо якщо сьогодні ми не захистимо світовий порядок та визнані кордони такої європейської держави як Україна, то завтра ця доля може торкнутися всього європейського континенту. Скасування санкцій без конкретних кроків з боку Росії щодо нормалізації ситуації в Україні, в тому числі щодо Криму, є рівнозначним визнанню права на насильство та індульгенцією для Москви для здійснення своїх злочинів", - додав посол.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Італії не підтримуватиме продовження санкцій Євросоюзу щодо Росії. Це заявив віце-прем'єр Італії Маттео Сальвіні під час візиту до Москви.

© 2015-2018 Укрінформ

Поділитися

Коментар