Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко і держсекретарі ФРН відзначили важливість майбутнього візиту Меркель в Україну

Українська
Президент України Петро Порошенко і делегація державних секретарів федеральних міністерств Німеччини на зустрічі в Києві обговорили майбутній візит федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель в Україну, санкції Євросоюзу проти Росії, а також ситуацію в Азовському морі в зв'язку з активізацією військової присутності РФ.
"Сторони відзначили важливість майбутнього візиту канцлера Ангели Меркель в Україну з точки зору зміцнення двостороннього партнерства. Петро Порошенко висловив подяку німецькій стороні за допомогу, яка надається нашій країні для реалізації реформ, а також за роль Німеччини і особисто канцлера Меркель в питанні відновлення територіальної цілісності України ", - повідомила прес-служба глави держави за підсумками зустрічі.
Співрозмовники також вказали на важливість продовження санкцій політики ЄС щодо Росії як країни-агресора. Також піднімалося питання реалізації Росією проекту "Північний потік-2" і ризики, які він створює для безпеки в Європі.
П.Порошенко наголосив на активізації військової присутності Росії в Азовському морі, що є прямим продовженням окупації і подальшої мілітаризації Кримського півострова.
У свою чергу, представники німецької делегації висловили співчуття через трагедію в Керчі.
Крім того, на зустрічі особливу увагу було приділено питанню звільнення українських політв'язнів. 
 
© 1992-2018, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар