Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Польща, Туреччина й Румунія виступають за зміцнення східного флангу НАТО

Українська

Варшава, Бухарест й Анкара підтримують зміцнення східного флангу Північноатлантичного альянсу з огляду на агресивну політику Росії.

Про це під час спільної прес-конференції у Варшаві заявили глави МЗС Польщі, Туреччини і Румунії Вітольд Ващиковський, Мевлют Чавушоглу і Лазар Команеску, інформує кореспондент Укрінформу в Польщі.

“Ми розраховуємо на зміцнення східного флангу (НАТО – ред.), його безпеку має бути зміцнено завдяки розміщенню сил НАТО, міжнародних, а також американських сил, які пропонують присутність на нашій території”,- заявив Ващиковський.

Чавушоглу підкреслив, що зміцнення східного, а також і південного флангів НАТО є відповіддю на загрози з боку Росії. “Якщо дивимося з перспективи НАТО на агресивну політику Росії, наприклад в Україні, Грузії чи на півдні – у Сирії, то така політика має бути для нас, для НАТО - викликом”,- заявив Чавушоглу.

Команеску зазначив, що як Балтійський, так і Чорноморський регіони повинні отримати підтримку з боку НАТО.

За інформацією МЗС Польщі, під час тристоронніх переговорів у Варшаві сторони обговорили безпекову ситуацію у Східній Європі, з особливих врахуванням ситуації в Україні. Переговори стосувалися також ситуації з безпекою в Чорноморському регіоні, “заморожених” конфліктів, а також міграційної кризи.

© 2015 Укрінформ

Поділитися

Коментар