Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україні потрібно посилити роботу в країнах ЄС, які гальмують прийняття рішення щодо безвізового режиму, - посол

Українська
 
Окрім цього з країнами ЄС потрібно працювати в напрямку недопуску пом'якшення санкцій для Російської Федерації
 

Україна має посилити роботу в країнах Європейського Союзу, які гальмують прийняття рішення щодо надання їй безвізового режиму. Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив президент Української асоціації зовнішньої політики, Надзвичайний і Повноважний Посол Володимир Хандогій.

"Проглядаються досить неприємні тенденції в позиції європейських країн щодо безвізового режиму в Україні. Нам доведеться активно працювати не тільки в Брюсселі, але і в столицях тих держав, що ставлять нам палиці в колеса", - зазначив він.

При цьому Хандогій зауважив, що має надію на те, що у вересні Україні вдасться досягти схвалення безвізового режиму. "І не лише нам, але і Грузії, і Косово", - додав він.

Водночас Хандогій переконаний, що Україна має працювати з європейськими країнами не лише щодо питання надання безвізового режиму, але й недопуску пом'якшення санкцій для Російської Федерації. "Нам потрібно демонструвати відданість реформам. Нам треба проводити ефективну політику з врегулювання конфлікту на сході і працювати з країнами, щоб показати, що санкції необхідні для впливу на агресора", - сказав він.

Як повідомлялося, Європейський Союз вирішив відкласти прийняття рішення про надання безвізового режиму Грузії, Україні і Косово як мінімум до вересня. Це рішення зумовлено страхом Німеччини щодо грузинської організованої злочинності та занепокоєнням Франції через те, що скасування віз у період посилення терористичних страхів зробить ще більш вразливою систему безпеки ЄС.

Поділитися

Коментар