Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

НАТО має збільшити присутність своїх кораблів у Чорному морі — Порошенко

Українська
Президент України Петро Порошенко наголошує на необхідності збільшити присутність військових кораблів НАТО в Чорному морі через агресивні дії Росії та захоплення українських суден і моряків ВМС України. Про це він сказав в інтерв’ю американському телеканалу FoxNews, повідомляє прес-служба глави держави.

«Ми маємо посилити присутність кораблів НАТО в Чорному морі», - зазначив Президент.

При цьому він наголосив, що «після незаконної анексії Криму повністю зруйнований баланс сил в Чорному морі».

«Путін використовує Крим для розміщення там ракет, значно збільшена чисельність військово-морських сил Російської Федерації. Це створює надзвичайно небезпечну ситуацію і дестабілізує регіон», - сказав глава держави.

Він не виключив подальші можливі агресивні дії Росії в Чорному морі. «Саме тому присутність кораблів НАТО стане фактором стабілізації», - переконаний він.

Читайте також: Україна готує в ПА ОБСЄ резолюцію про мілітаризацію Росією Криму 

Президент також наголосив, що з російським президентом світова коаліція має говорити з позиції сили. «Якщо світова коаліція буде достатньо сильною, якщо санкції, які є достатньо ефективними, будуть продовжуватися, якщо усі інструменти тиску, які ми маємо, будуть задіяні, розмова з Путіними може принести результат», - сказав Порошенко.

© 2015-2019 Укрінформ

Поділитися

Коментар