Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Між Україною та ООН назріває дипломатичний скандал

Українська

Україна обурена заявою, яку зробив генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун з приводу "вирішальної ролі, яку Росія може відіграти у припиненні конфліктів".

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко заявив, що він більше не вважає, що у генсека залишився якийсь моральний авторитет, повідомляє DW.

"Я повністю обурений такою постановкою питання. Я не розумію, як глава Організації Об'єднаних Націй може говорити такі речі... Я не думаю, що у нього залишилося якесь моральне право говорити що-небудь про конфлікт між Росією і Україною", - заявив Єльченко, зазначивши, що направить офіційний лист протесту в Секретаріат ООН.

Нагадаємо: раніше генсек ООН підготував промову для Петербурзького економічного форуму, у якій йдеться про те, що Росія "грає вирішальну роль ... у вирішенні нагальних глобальних проблем, від припинення конфліктів в Україні та Сирії, до забезпечення прав людини та боротьби з поширенням зброї масового ураження".

У підсумку промова, яку виказав генсек, дещо відрізнялася, у ній вже не було згадки про Україну, але все одно мова йшла про те, що Москва грає дуже важливу роль, і в ООН дуже сильно розраховують на "лідерство Росії".

Єльченко повідомив, що він був обурений репліками Пан Гі Муна, які походили на похвалу Москві, в той час як Київ та західні держави звинувачують Росію в підтримці сепаратистів на Сході України.

© 2015 Укрінформ

Поділитися

Коментар