Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

На Донбасі найвищий у світі відсоток літніх людей, постраждалих від кризи — ООН

Українська
Майже третина людей, які потребують допомоги у східній Україні — старші за шістдесят років.

Про це українське представництво Офісу ООН з координації гуманітарних питань інформує на своїй сторінці у Твіттері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“30% людей, які потребують допомоги у східній Україні старші за 60 років — це найвищий відсоток літніх людей, які постраждали від кризи, у світі”, - заявили в ООН.

В організації додали, що продовжують доставляти їм гуманітарну допомогу та “конче потрібну надію на мирний завтрашній день”.

Як повідомляв Укрінформ, 12 лютого 2019 року в ООН заснували об’єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні та закликали донорів долучитися до нього, щоб допомогти мешканцям Донбасу, які страждають від збройного конфлікту.

Читайте також: В Польщі переконані, що Мінські угоди є шляхом до врегулювання на Донбасі

Новостворений Об’єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні (Ukraine Humanitarian Pooled Fund) відноситься до так званих Country-based Pooled Funds (“Країнових об’єднаних фондів” - ред.) ООН, які дозволяють донорам - урядам, міжнародним та неурядовим організаціям — направляти свої внески на підтримку місцевих гуманітарних зусиль. Таким чином, кошти можуть доходити до гуманітарних партнерів у зонах конфлікту більш вчасно, скоординовано та цілеспрямовано.

Координацією фонду в Україні займається Офіс ООН з координації гуманітарних питань під керівництвом координатора з гуманітарних питань, координатора системи ООН в Україні.

© 2015-2019 Укрінформ

Поділитися

Коментар