Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Трійця - офіційний вихідний день в Україні

Українська

Дев’ятнадцяте червня – дата православної Трійці в 2016 році (див. православний календар на 2016 рік). Свою назву свято Трійці отримало, внаслідок зішестя на апостолів Духа Святого, обіцяне Ісусом перед вознесінням на небо. Зішестя Духа Святого було потрійністю Бога: світ творить – Бог Отець, від рабства нечистого спокутує людей – Бог Син, освячує світ – Дух Святий.

Згідно Біблії, Свята Трійця 2016 принесе людям дев’ять особливих дарів: чудеса, знання, віру, зцілення, тлумачення мов, глосолалії, пророцтва і мудрість, можливість розрізняти духів. У православних храмах  в Україні, на честь Трійці організовується одна з найурочистіших та найкрасивіших служб. Після літургії починається велика вечірня, співаються стихири, священики читають спеціальні розлогі молитви про упокоєння душ покійних, порятунок тих, хто молиться і два канони співаються на утрені.

Під час святкування православної Трійці в 2016 році, слід прикрашати своє житло свіжими гілками клена, берези, верби, липи, квітами і травами. Крім цього, зберігся звичай, коли в церкву потрібно прийти з букетом трави або з зеленими гілками, слід відзначити, що цей звичай, має дохристиянські корені.

Поділитися

Коментар