Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Климпуш-Цинцадзе: європейські країни можуть зруйнувати Мінськ, якщо простять Росію

Українська

Незважаючи на заяви про можливу "смерть Мінська" через кризу в Раді Європи, віце-прем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що санкції, прив'язані до Мінських угод, будуть поновлені. Про це вона заявила журналістам в Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Віце-прем’єрка вважає, що санкції, запроваждені проти Росії, мають поновити у червні, оскільки Росія продовжує порушувати "Мінські угоди".

"Ми маємо шанси продовжити санкції (запроваджені на рівні ЄС) в червні на основі Мінська", - заявила вона.

Коментуючи резонансну заяву міністра Клімкіна про кризу в Раді Європи, віце-прем’єрка також заявила, що йдеться не про можливій вихід України з Мінська, а про імовірну шкоду Мінським угодам через дії європейських партнерів.

"Я зрозуміла міністра Клімкіна таким чином: якщо наші європейські партнери руйнуватимуть засади, на яких Росія може повернутися до ПАРЄ, то ці європейські країни можуть звинувачувати самі себе у тому, що вони зруйнували Мінськ", - пояснила вона.

Як повідомлялося, раніше Клімкін заявив, що обіцяє "смерть Мінська" у разі, якщо держави Європи підуть на прощення Росії у Раді Європи.

© 2014 - 2019, Європейська правда

Поділитися

Коментар