Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Клімкін підтримав демарш посла України в Грузії під час виступу депутата РФ

Українська
Міністр закордонних справ Павло Клімкін підтримав демарш посла України в Грузії під час виступу президента Міжпарламентської асамблеї православ'я, а нинішні події в цій країні назвав виключно грузинською справою. Про це Клімкін написав у Facebook.

"Я особисто пишаюсь вчинком нашого Посла у Грузії і мого доброго друга Ігоря Долгова. Саме так – виважено і гідно – реагувала б будь-яка притомна людина на вибрики православного російського комуніста. А події, які зараз відбуваються в Грузії, – справа виключно наших грузинських друзів. Саме вони мають дати цьому раду. І я впевнений, що дадуть", - зазначив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, посол України в Грузії Ігор Долгов на знак протесту залишив залу під час виступу президента Міжпарламентської асамблеї православ'я, російського депутата Сергія Гаврилова.

Читайте також: Опозиція Грузії висунула три головні вимоги до влади

20 червня до будівлі парламенту Грузії вийшло понад п'ять тисяч протестувальників. Вони вимагали відставки голови парламенту Грузії Іраклія Кобахідзе, глави Служби Держбезпеки Вахтанга Гомелаурі і міністра внутрішніх справ Георгія Гахарія, а також виступили проти російської окупації.

Приводом для протестів став візит у Тбілісі російської делегації на чолі з депутатом Держдуми РФ, членом партії КПРФ Сергієм Гавриловим. Делегація приїхала на засідання Міжпарламентської асамблеї православ'я (МАП), яке проходило в стінах парламенту. Гаврилов, який є президентом МАП, відкрив засідання, сидячи в кріслі спікера парламенту Грузії.

Влада відмовилася виконати вимоги протестувальників, і ввечері в четвер учасники мітингу спробували прорватися в будівлю парламенту. Між демонстрантами і поліцейськими почалися зіткнення. Для розгону демонстрації поліція застосувала гумові кулі і сльозогінний газ. Після першої спроби розгону протестувальники знову повернулися до парламенту, зіткнення з поліцейськими продовжилися на сходинках ганку парламенту. Ближче до ночі для розгону поліція застосувала водомети і світлошумові гранати.

Заступник міністра охорони здоров'я Грузії Заза Боху повідомив, що під час протесту перед будівлею парламенту в центрі Тбілісі постраждало 240 осіб.

За інформацією грузинських ЗМІ, голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе подав у відставку, виконавши таким чином вимогу протестувальників.

© 2015-2019 Укрінформ

Поділитися

Коментар