Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

В українській делегації в ПАРЄ допускають можливість призупинити свою участь в асамблеї

Українська
Виконуюча обов'язки голови комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції Марія Іонова допускає, що після повернення повноважень делегації Російської Федерації в ПАРЄ українська делегація може призупинити свою участь в цій організації.
"Делегація збереться і буде вирішувати. У принципі ми не бачимо себе в одному залі з російськими. Ми просто припинимо участь України в літній сесії ... І взагалі я не знаю, чи можна буде туди повертатися, якщо чесно", сказала Іонова в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" по телефону зі Страсбурга у вівторок.
Народний депутат також повідомила, що українська делегація, протестуватиме під час процедури повернення повноважень членів російської делегації у вівторок.
"Ми встанемо і будемо протестувати. І коли вони залишаться в залі, ми покинемо його. Нехай вони голосують за Генерального секретаря (ПАСЕ- ІФ) без України", - зазначила Іонова.
Іонова нагадала, що шість з 11 депутатів з делегації РФ знаходяться під світовими санкціями, оскільки вони голосували за введення військ в Україну.
"Члени парламентської асамблеї здійснюють самогубство ... це початок руйнування самої організації", - сказала депутат, коментуючи резолюцію про повернення делегації РФ.
Іонова нагадала, що в останні п'ять років в подібних критичних ситуаціях на допомогу приходив п'ятий президент Петро Порошенко - "він включався і просто дзвонив кому треба, тримав зв'язок і з Меркель (федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель - ІФ), і з іншими". За словами народного депутата, в адміністрації президента Володимира Зеленського двічі проігнорували офіційні звернення представників української делегації в ПАРЄ, які пропонували зустрітися з главою держави перед його візитом до Франції, щоб розповісти "про всі загрози, оскільки розуміли позицію французів".
Вона підкреслила, що німці і французи "сьогодні і останнім часом не приховували свою проросійську політику".
Вона підкреслила, що в резолюції не прописані санкції, які застосовуються до тієї чи іншої делегації, яка порушила регламент, вони залишаються лише в регламенті.
 
© 1992-2019, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар