Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

В "Слузі народу" хочуть запровадити відповідальність за сепаратні переговори з РФ

Українська

Голова "Майдану закордонних справ, дипломат і майбутній депутат від політичної партії "Слуга народу" Богдан Яременко наполягає на запровадженні кримінальної відповідальності за будь-які спроби провести сепаратні переговори із представниками Росії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Не знаю, чи буде у мене підтримка колег. Але я точно запропоную зміни до Кримінального кодексу щодо ведення сепаратних переговорів без належних повноважень держави. Воююча країна. Ми повинні навести порядок", – заявив Яременко.

Дипломат зазначив, що позицією "Слуги народу" є скорочення впливу держави на різні сфери життя суспільства, але деякі з них повинні регулюватися тільки державою і діяти у них вона повинна максимально впевнено.

"Там, де держава є – це зовнішня політика і оборона, вона має діяти чітко, жорстко і впевнено", – зазначив Яременко.

У "Слузі народу" бачать Яременко на посаді голови парламентського комітету у закордонних справах.

Втім, Яременко не є першопрохідцем у цьому питанні – раніше із подібною ініціативою виступала партія Вакарчука "Голос". Їхня ідея передбачала покарання за подібні переговори у вигляді позбавлення волі на термін від 13 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 5 років.

Нагадаємо, що голова політради "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук і голова політсили Юрій Бойко зустрічалися з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим на початку липня. Також вони літали до Москви напередодні першого туру виборів президента України.

7 червня Юрій Бойко та Віктор Медведчук здійснили візит у російський Санкт-Петербург, де зустрілися з главою "Газпрому" Олексієм Міллером.

Під час засідання уряду 27 березня очільник МВС Арсен Аваков виступив із вимогою з'ясувати, на підставі яких документів Бойко з Медведчуком змогли здійснити авіапереліт із Києва до Москви, попри дію заборони про пряме авіасполучення з Росією. А генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв зареєструвати провадження про незаконний перетин кордону.

© 1994–2019 «Дзеркало тижня. Україна».

Поділитися

Коментар