Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У Києві відзначили День Незалежності США

Українська
У Посольстві США в Києві почали відзначати День Незалежності США, який припадає на понеділок, 4 липня, заздалегідь. Так, в Києві відбувся урочистий прийом, на який прибув весь Український політбомонд. 
Урочистості розпочалися з виконання американського гімну, а український гімн, який прозвучав другим, співали всі присутні.
На заході пригощали чіпсами та бургерами, також були стейки з червоної риби, а ще всім бажаючим роздавали сонцезахисні окуляри зі зірково-смугастим малюнком. Напували гостей вином. У святковій промові Пайетт не говорив про свій відхід з поста посла, а говорив про суть Дня Незалежності та його значенні для США і світової демократії.
Атмосфера вийшла розслаблена. День видався спекотним, всі присутні знемагали від високої температури, оскільки прийом проходив на вулиці, а щільність гостей була така, що парасолі не рятували від спеки.
Відзначимо, що на святкуванні були присутні мер Києва Віталій Кличко, Надія Савченко, Святослав Вакарчук, а також інші як політичний лідери, так і зірки української естради.
Підкреслимо, що для посла США Джеффрі Пайетта це був останній посольський прийом в Україні - офіційний Вашингтон переводить його в Грецію на аналогічну посаду. Пайетт був призначений послом Сполучених штатів Америки в Україні в серпні 2013 року. Незабаром його крісло в Києві займе Марі Йованович, яка раніше очолювала диппредставництва США в Вірменії та Киргизстані.
© MIGnews 

Поділитися

Коментар